sunnuntai 24. elokuuta 2014

Mäntän paviljonki

Tämä Mäntän uusi taidepaviljonki on kuin taideteos itsessään. Lisäksi se on hieno puutyötaidon mestarinäyte. Rakennus on tehty kokonaan puusta täysin suomalaisin voimin. Yhtään metallista rakennetta paviljongissaei ole, vaan kaikki tukirakenteetkin ovat puuta. Rakennuksessa on kuulemma vain pari suoraa kulmaa, joiden sijaintia ei kukaan ole vielä löytänyt. Sääli vain, että paviljongin suunnittelija on ulkomailta. Espanjalainen akkitehtitoimisto MS_XI ymmärsi Parallels-suunnitelmassaan uudella tavalla Serlachiuksen, puun ja Mäntän välisen yhteyden. No, joskus etäältä näkee selvemmin...   


Moderni rakennus keskustelee hienosti vanhan kartanon kanssa. Kontrastia on tarpeeksi muttei liikaa.


Paviljongin monet ikkunat saavat aikaan heijastuksia, jotka hämäävät ympäristössä kulkijoita. Välillä on vaikea hahmottaa rakennuksen todellista kokoa ja muotoa. 


Rakennus polveilee ja mukailee maaston muotoa. Ajan myötä puupintojen pitäisi harmaantua, jolloin se maastoutuu ympäristöön vielä paremmin.


Täytyy ihailla mänttäläisten hullua rohkeutta! Tätä pitäisi saada hiukan myös Tampereelle. Sekä rakennus että sen taidesisältö on aivan maailmanluokkaa. Mänttä kilpailee ainakin minun kohdallani tästä eteenpäin Helsingin kanssa taidematkan kohteena.


Seuraavia näyttelyitä ja kuvataideviikkoja odotellessa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...