sunnuntai 31. elokuuta 2014

Taavetinsaari

Mäntän taidetarjonta ei rajoitu ainoastaan sisätiloihin, vaan Joenniemen kartanon pihaan levittäytyy myös patsaspuisto. Taavetinsaaren maisemat ovat jo sinänsä elämys. Upea moderni silta saareen tekee maisemasta  minun mielestäni jotenkin "japanilaisen". 


Maisemassa on luonnonmuotojen ja kovien graafisten muotojen hienoa toistoa ja kontrastia. Maisemaa on avattu taitavasti karsimalla ja yksinkertaistamalla. 


Oman hienon lisänsä tuo tämä vierailijoiden osallistuminen maiseman luomiseen.


Lukuisat vierailijat ovat liimanneet pääsylippuina toimineet hopeiset ja kultaiset tarrat puun lehtiin pois lähtiessään.


Auringonvalon heijastuminen tekee puusta suorastaan satumaisen.Taavetisaaressa meitä tervehtii tämä Akseli Stenlundin 30-luvulla veistämä "kivenkantaja". Kuvanveistäjän urasta haaveillut mänttäläinen Stenlund kaatui talvisodassa. Patsas kuuluisi olla syvemmällä vedessä, mutta vesi on tänä vuonna matalalla.  


Matti Kalkamon työt on valmistettu lujitemuovista. Nämä Kalkamon valkoisia mallinukkeja muistuttavat hahmot vetoavat minuun jo ammattinikin  puolesta. Niihin liittyvä symboliikka on minulle jotenkin helposti avautuvaa ja tunnistettavaa. Tartun itsekin helposti "erilaisiin mallinukkeihin" omissa projekteissani.   


Oona Tikkaojan teos on tehty polykarbonaatista, akryylistä, alumiinista ja vanerista. Lasten mielestä tämä oli "hyrrä". Itse asiassa minullekin tästä tulee mieleen lattialla pyöritettävät värikkäät hyrrälelut. Toistuvien värien vuoksi mieleen nousee myös kaleidoskooppi.Taavetinsaari tarjoaa hienon kävelylenkin taiteen parissa maisemista nauttien. Hyvän hiekkapolun ansiosta siitä pääsee nauttimaan myös lastenvaunujen kanssa kulkevat ja "kehnojalkaisemmat". 

2 kommenttia:

  1. Pojan mielestä tämä alimmainen oli alunperin "Lehmien Rata" :D Hienoja kuvia jälleen kerran.

    VastaaPoista
  2. Lapsilta tulee aina parhaat nimet! Jos joskus teen jotain näyttelyyn menevää (tai miksei vain täällä blogissa esiintyvää "teosta", niin täytyy kysyä näiltä lapsiasiantuntijoilta, mikä sen nimeksi teoksen oikein pitäisi tulla.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...