maanantai 29. joulukuuta 2014

Cocoon- pakkastakki

Nyt kun vihdoin saimme lunta ja 20 miinusasteen paukkupakkaset, on hyvä esitellä tämä pakkastakki. Tämä takki on jo kertaalleen esitelty blogini alkumetreillä, mutta silloin ei blogillani ollut juuri lukijoita...

Tämä "Cocoon"-nimellä kulkeva munkinkaapua muistuttava musta villakangastakki on ammattikorkeakoulun harjoitustyönä tekemäni takkimalliston mallikappale noin vuodelta 1999. Tarvikkeiden hintaa en valitettavasti muista, silloin oli vielä markka-aikakin. Tämä on tehty vanhanaikaisesti ateljeetyönä, eli tukikankaita sisäpuolella riittää. Lisäksi takissa on lämmikkeenä villavatiini ja tuulenpitävä kangaskerros. Tämä on kaikkein lämpimin takkini, ja käytössä joka talvi kylmillä ilmoilla. Laadukkaiden materiaalien ja kunnon valmistustyön ansiosta takki on yhä edelleen kuin uusi. Takki on kuvattu lähimetsässä näpit jäässä vanhalla pokkarillani. Siksi kuvausjälki on pehmeä mutta tunnelmallinen. Mallina on luottomallini kaunis ja kalpea "Alma".

This "Cocoon"- coat is designed for very cold weather. It has many layers to fight against cold and wind. I made this coat for myself 1999, and it still looks like it is brand new. That is because materials and making of this coat is high quality. I always dig up this coat when it is very cold winter weather, like today.  


Takin kangaskerrokset järjestyksessä: Musta villakangas, kiinni silitettävät tukikankaat, villavatiini, tuulikangas, satiinipintainen turkisvuorikangas.


Väljä huppu pipon päälle heitettynä on hyvä lisälämmike. 


Mustien vaatteiden kuvaaminen etenkin valkoista lunta vasten on haastavaa, sillä musta väri ei heijasta valoa. Siksi mustasta vaatteesta ei erota kuvissa yksityiskohtia tai muotoa. Lumen heittäminen vaatteen päälle tuo muodon paremmin esiin.

4 kommenttia:

 1. Upealta näyttää, musta takkien teko on ihanan antoisaa, kun ne ovat työvaiheineen niin monipuolisia :) Tuosta mustien vaatteiden kuvaamisesta olen täysin samaa mieltä kanssasi, hyvä vinkki tuo lumen heittäminen, kiitokset siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Minä pidän myös takkien tekemisestä. Moni pitää sitä vaikeana, mutta minusta ne ovat lähinnä työläitä monien vaiheiden takia, ja juuri siksi palkitsevia. Nyt kun on ompelukone, jossa on kunnos napinläpi, tulee tehtyä enemmän takkeja. Mustan materiaalin ompelu mustalla langalla näillä pimeyksillä on näkemisen puolesta vielä hiukan haastavampaa..

   Poista
 2. Tyylikäs takki. Almaa pukee kauniisti ja taustat ihanan lumiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pidän itsekin tuosta takin mallista. Olen kuvannut Almaa eri vuodenaikoina, mutta talvi pukee Almaa parhaiten.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...