keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Grafiikantyö "Lepohetki"


Tässä kolmas grafiikantyöni "Lepohetki". Melko "satumaisella" aihepiirillä siis jatketaan. Tässä työn kymmenestä eri versiosta esittelyssä kaksi. Tämän työn toteutin edellisiin töihin verrattuna poikkeavalla tavalla käyttäen kahta painolaattaa. Auringonlasku, maa ja kivet on toteutettu garborundum- tekniikalla yhdelle laatalle, köynnösten ja tytön viivakaiverrus toiselle laatalle. Näissä versioissa viivalaatta on kuitenkin painettu kahdella värillä, köynnökset vihreällä ja tyttö sinisellä. Kellertävä väri auringonlaskuineen on siis saatu aikaan garborundum- laatalla.


Yllä olevaan työhön lisäsin vielä painolaattaan sinistä ja punaista akvarelliväriä. Kuivuttuaan akvarellivärit toimivat painovärinä kostealle syväpainopaperille. Tekniikka on nimeltään monotypia. Tämä työ on siis enemmänkin mixed media- teos.

Grafiikantyö "Voimanainen" löytyy tästä linkistä ja grafiikantyö "Puisto" löytyy tästä linkistä.

8 kommenttia:

 1. Näitten töitten tekniikasta en mitään ymmärrä, koska en ole itse koskaan sellaiseen tutustunut, mutta tämä kuva on kyllä kaunis! Se tuo mieleeni ne vanhat kotimaiset romaanit, joita olen viime aikoina lueskellut:) Ovat olleet 40-luvun lopun romaaneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Kyllä tässä vähän sellaista henkeä on löydettävissä :)

   Poista
 2. Kaunis, tunnelmallinen työ. Viivan herkkyys ja värit tukevat rauhoittavaa tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Tälläkin tekniikalla saa yllättävän erilaista viivaa aikaiseksi, herkkää tai vahvaa :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...