keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Grafiikantyö "Polku"

Tässä tämän vuoden viimeinen grafiikansarja, "Polku". Tämän sarjan ensimmäiset työt painoin yhdellä laatalla. Kolmen värin levitys samalle laatalle oli kuitenkin sen verran haastavaa, että päädyin lopulta kolmeen laattaan. Tein siniselle, ruskehtavalle ja tummalle ääriviivalle kaikille omat laattansa.


Siitä huolimatta jokaisesta vedoksesta tuli erilainen. Grafiikan tekemisessä niin moni asia vaikuttaa lopputulokseen. Välillä sekoitat värin juoksevammaksi, levität väriä laatalle enemmän tai hankaat ylimääräistä väriä voimakkaammin pois laatalta. Prässissä puristus vaihtelee, laatalla on myös taipumus litistyä ajan myötä, jolloin painojälki muuttuu. Laatta myös kuluu ja naarmuuntuu käytösssä. Juuri tämä yllätyksellisyys on myrkyttömän grafiikan parhaita puolia.


Lisäsin joihinkin vedoksiin myös vähän puuväriä, jolloin tekniikka on lähinnä "mixed media".


Tässä muutama valmis grafiikantyö valkoisiin Ikea- kehyksiin kehystettynä äitini seinällä. Työt oikealta: Voimanainen, Polku ja Puisto.

Luulen nyt vuoden aikana tehneeni kaikki mahdolliset virheet, joten joulun jälkeen olen viisaampi ja toivottavasti myös parempi grafiikan tekijä. Aika monta tapaa tehdä tätä grafiikkaa on jo käyty läpi, mutta paljon on myös vielä läpikäymättä. Aiheita uusiin töihin on jo luonnoksina, joten odotan innolla jatkoa tämän harrastuksen parissa :)  

12 kommenttia:

 1. Hienoja! Minulle uusi alue joten mielenkiinnolla luen postauksiasi. Hyvää joulun aikaa ja taiteilun iloa 2016!

  VastaaPoista
 2. Grafiikassa on oma jännä jälkensä. Pidän siitä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jokke! Jälki on tosiaan omanlaisensa, pidän siitä itsekin :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Raisa P! Oma suosikkini näistä ensimmäisistä yrityksistä :)

   Poista
 4. Aivan mahdottoman kaunista:-) . Varmasti mielenkiintoinen taidelaji.

  VastaaPoista
 5. Minustakin tämä on kaunis! Grafiikan jälki ja värit ovat niin mielenkiintoisia, niissäkin riittää paljon uutta opittavaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Opittavaa tosiaan on "onneksi" vielä paljon :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...