perjantai 4. joulukuuta 2015

Palaprojekti - hameita pienistä kangaspaloista


Kankaiden kanssa joutuu helposti kierteeseen: Ensin ostat summanmutikassa palan kivaa kangasta  tietämättä mitä siitä ompelet. Sitten kun (lopulta) ompelet siitä vaatteen jää ylimääräinen pala, josta keksit sitten jotain muuta. Ja vielä tämänkin jälkeen sinulla on muutama epämääräinen tilkku tilkkulaatikon täytteeksi. Sinne ne palat sitten jäävätkin pyörimään...

Päätin käydä näiden tilkkujen kimppuun ja sommittelin niistä muutaman tilkkuhameen. Villakangastilkuista tehty yksinkertainen suora hame sai vyötärölleen kiristysnyörin mustasta vinokaitaleesta ommeltuun kujaan. Kiristysnyöriin on pujotettu tarvikelaatikosta löytyneitä keraamisia helmiä. Helma on huoliteltu vinokaitaleella.

Abstraktista ilmettä hameeseen lisää neulelangasta sommitellut "siksakraidat". Malli tällaisessa hameessa kannatta pitää yksinkertaisena, pinnassa kun on jo ihan riittävästi yksityiskohtia.


Samalla mallilla ruudullisista villakangastilkuista tehdyssä hameessa on yksityikohtana yksi marjapuuron värinen tilkku, joka on kirjailtu erilaisilla neulelangajämillä. Langat on ommeltu materiaaliin kiinni ompelukoneen siksak- ompeleella.


Kolmanteen hameeseen on käytetty ruudullisia flanellitilkkuja. Tämä hame on edellisiä ohuempi ja kevyempi.


Flanellitilkkuhameen kiristysnyöriin on pujotettu auton nappulaistuimen helmet ja kaiverretut puuhelmet, jotka löytyivät kirpputorilta. 


Viimeinen tilkkuhame on ommeltu harmaista, mustista ja raidallisista villaisista pukukankaista. Harmaata yleisilmettä keventämään laitoin hameeseen viininpunaisesta vinokaitaleesta ommellun kiristysnauhan vyötärölle ja helmaan raidan samavärisellä pörröneulelangalla.


Kaikki hameet on vuoritettu hyödyntäen hukkapaloja, ja jokaisessa hameessa on sivusaumassa vetoketju, joita minulla on joka lähtöön: opiskeluajan opintomatkan peruja vetoketjutehtaalta ;) En siis ostanut näiden hameiden valmistamiseen yhtään uutta tarviketta.

22 kommenttia:

 1. Onpas hauskoja ja hyvän mallisia.

  VastaaPoista
 2. Äääää, niin ihania <3 Ei me sattumalta oltais samaa kokoa, tahtoisin ehkä tuon tokan... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Illuusia! Pidän siitä hemeesta itsekin kovasti :)

   Poista
 3. Äääää, niin ihania <3 Ei me sattumalta oltais samaa kokoa, tahtoisin ehkä tuon tokan... :D

  VastaaPoista
 4. Todella kauniita hameita! Tilkut sointuvat toisiinsa ja tekevät niin harmonisen lopputuloksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Se tässä onkin haasteena, miten saada jotakuinkin harmoninen kokonaisuus melko erilaisista kangaspaloista :)

   Poista
 5. Hienoja hameita, erityisesti nuo ruutukankaista tehdyt miellyttää, mulla on nyt joku flanelli-innostus muutenkin :). Olet tosi kekseliäs palojen käytössä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Joskus tämmöinen palojen kanssa näprääminen on mukavaa vaihtelua :)

   Poista
 6. Sulla on kyllä taito hyödyntää pienetkin tilkut:) Minun tulee toisinaan osteltua kankaita ja sitten ne jäävät käyttämättä. Nytkin vein kirppikselle joitakin, kun en ollut saanut niistä mitään aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Minäkin olen lahjoittanut kankaita muille ja vienyt niitä kierrätyskeskukseenkin. Kun työskentelee alalla niin kankaita tarttuu mukaan vähän sieltä sun täälät, kun halvalla saa ;)

   Poista
 7. Apua kuinka ihania! Oot kyllä tosi luova, ei voi kuin ihmetellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katjaups! Mua aina inspiroi eniten sellaiset kankaat, joista ei järjellä pitäisi enää saada mitään aikaiseksi :)

   Poista
 8. Todella upeita jälleen. Sinulla on kyllä taito yhdistellä kankaita ja saada aikaan ehjiä kokonaisuuksia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Tykkään tällaisista yhdistelytöistä, kun niissä on vähän haastetta :)

   Poista
 9. Hienoja hameita sait loihdittua paloista! Ja flanelli! Siitä muuten saisi vaikka mitä kivaa tehtyä! Miten se ei ole käynytkään mielessä:) Yläaste aikoina taisin muuten kässätunneilla ommella ruutupaidan flanellista. Löytyisiköhän se vielä jostain:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...