lauantai 12. joulukuuta 2015

Palaprojekti - huivikauluspaita ja pari hametta


Jatkan kaapin pohjalle kertyneiden kankaanpalojen tuhoamista trikoopaidalla ja parilla hameella. Tässä kiiltäväpintaisessa "armeijanvihreässä" trikoossa on hauskat läpikuultavat raidat. Kaavan olen  kuositellut itse, v-pääntien somistukseksi lisäsin hukkasoirosta huivimaisen kauluksen. Tätä trikoota ei sitten onneksi enää jäänytkään kaappiin pyörimään tilkun tilkkua.


Paidan kanssa samansävyinen satiininpala päätyi hameeksi. Helman liehukkeet ompelin vanhasta bändihuivista. Kaavan olen itse kuositellut. Paidan ja hameen kangaspalat ovat kotoisin Eurokankaan pussitarjouksesta. Täyteen ahdetun kangaspussin hinta oli 5 euroa, joten kankaille tuli hintaa n. 25 senttiä/kangas. Asusteeksi kokonaisuuteen sopivat kymmenisen vuotta vanhat niitein somistetut Spirit- merkkiset korkkarit.


Toisen hameen ompelin omalla kaavallani pesukoneessa värjäämästäni armeijan poistoista ostetusta panospussikankaasta.  Alunperin valkoinen ja peltimäinen kangas muuttui värjäyksessä värillistä farkkukangasta muistuttavaksi materiaaliksi. Panospussikangasta ostimme "Tylliritari"- blogia pitävän siskoni kanssa suuren rullan 60 eurolla. Kankaalle tuli hintaa n. 20 senttiä/metri. Toki värjäys on vaivaloista ja nostaa kankaan hintaakin jonkin verran ;)


Elämme tällä hetkellä remontin keskellä, joten kuvauspaikaksi valikoitui ainoa siistinä pysynyt paikka, eli makuuhuone. Toiveissa olisi remontin valmistuminen jouluksi... Asun takana seinällä näkyy Helsingin Vapaassa taidekoulussa 1992 suoraan elävästä mallista mustalla peitevärillä maalaamani muotokuva.  


Käytin tässä hameessa hyödykseni värjäyksessä rispaantuvia reunoja eli ompelin hameen jättäen saumat oikealle puolelle. Koristelin hameen aplikoimalla hameeseen tilkkulaatikosta löytyneitä pitsikankaan paloja. Näin hameeseen tuli hiukan vastakohtaisia elementtejä, ripsureunojen rosoa ja pitsin hienostuneisuutta.


Hameen sivusaumaan ompelin vetoketjun,ja lenkkinapin.  Vetoketju näyttää hiukan erikoiselta, kun saumanvarat ovat  hameen oikealla puolella näkyvissä. Hameen vyötärökin on risareunainen. Nurjalle puolelle on ommeltu venymätön puuvillanauha estämään vyötärön venymistä. Nappi on säästetty vanhasta vaatteesta ja vetoketju on jälleen opiskeluajan opintomatkan ilmaisia "näytevetoketjuja".

12 kommenttia:

 1. Hienot asut! Paras palkinto lienee tilkkukasan väheneminen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hieno tar! Osuit kyllä nyt kommentillasi naulan kantaan :)

   Poista
 2. Hienoja. Paidan kaulus on tosi kiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa P! Kaulus on myös helppotekoinen. Taidan käyttää muuhunkin paitaan :)

   Poista
 3. Upeita! Tsemppiä sinne remontin keskelle!

  VastaaPoista
 4. Onpa jälleen kivoja ja valtavirrasta poikkeavia yksityiskohtia. Sinulla on oma tunnistettava tyyli, se on tosi hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Kyllä sinunkin tyylisi on hienoksi hioutunut :)

   Poista
 5. Hauskat hameet; varsinkin tuosta tykkään, jossa on saumat päällä ja pitsiä koristeena. Ja nuo kengät; niissä on sitä jotain:)

  VastaaPoista
 6. Näyttää hyvälle! Tuo huivimainen kaulusidea ja rispaantuneet reunat täytyy laittaa kyllä korvan taakse..:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...