perjantai 18. joulukuuta 2015

Talvi tulee...


Talvi on tänäkin vuonna tullut hitaasti. Saattaa tulla kolmas vuosi peräkkäin, kun ladulle ei ole asiaa. On tietysti harmillista, että niin mieluisasta harrastuksesta on täytynyt jo vuosien ajan luopua. Tämä harmittaisi minua kyllä huomattavasti enemmän ellen olisi keksinyt tätä valokuvausharrastusta. Lumi näyttää kauniilta kuvissa pienempinäkin määrinä ja luonnossa tulee kameran kanssa liikuttua ilmankin suksia.

Omasta pihastakin löytää paljon kuvattavaa. Pihan kukat eivät tänä vuonna aikoneet lopettaa kukintaansa ollenkaan. Hortensia loisti lokakuun lopussa vielä komeasti lilan sävyisillä muhkeilla kukilla. Yhtenä aamuna ne olivat jäisen kuuran alla muuttuneet salamana ruskeiksi. Lumipalloheisi sinnitteli vielä vihreänä kuuran peitossa.


Vaaleanpunaiset hanhikin kukat olivat saaneet kauniit kiteet hunnuksi ylleen. Kiteiden sulaessa myös ne viimein kuihtuivat pois.


Ensilumi tuli yllättäen ja satumaisen kauniina. Lumi takertui puihin kuin liima ja saimme hetken aikaa nauttia kuulaista talvipäivistä.


Kiikutin luottomallini Alman pikaisesti ulos ja ehdin hetken leikkimään lumella ja värivaloilla ennen lumen sulamista.


Tänä talvena Alma sai siivet :)


11 kommenttia:

 1. Lumi tekee kyllä ihmeitä on sitä vähän tai mieluummin paljon. Meillä nyt aurinkoista ja kuivaa,onneksi,muuten onkin satanut koko ajan...vettä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo jatkuvat vesisateet tänä talvena ovat olleet ikäviä. Lumesta ja auringosta on saanut nauttia turhan vähän.

   Poista
 2. Eilen meillä oli vähän aikaa talvi, mutta tänään jo vesisade on vienyt kaiken.. On tämä Suomen talvi nykyään niin kummallinen. Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa P! Tämä on ollut kyllä tosiaan melko sekava talvi säiden puolesta.

   Poista
 3. Suloisen ihania kuvia! Hyvä sinä!

  VastaaPoista
 4. Pidän näiden kuvien kuvakulmista ja tunnelmasta. Ihanasti olet saanut kauniit jääkiteet kuviin. Alman siivet ja valoleikit ovat hauskoja :). Meillä on toistaiseksi lunta, viikonlopuksi lupasi kyllä lämpenevää ja vesisadetta, että sinne nekin sitten menivät. Meillä on päässyt jo tänä talvena hiihtämään, mutta ei luonnonlumelle. Talvella saa minun mielestäni olla lunta kunnolla, muuten on niin pimeää eikä pääse hiihtämäänkään. Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Ei taida tulla meille valkoista joulua, vesi vei vähäiset lumet. Kyllä minä sitä päivää odottelen kun suksille pääsisi :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...