lauantai 15. elokuuta 2020

Koristeltu havunvihreä mekko

 
 

Vanhasta paitapuserosta leikkasin talteen koristeet jo kymmenisen vuotta sitten. Paita oli ruskeata puuvillaa ja siinä oli voimakkaan väriset brodeeraukset. Leikatessani jätin vähän ruskeata kangasta reunoille nätisti rispaantumaan.
 
 

Mekon tein vanhoista tummanvihreistä trikoopaloista. Näitä kovin viallisia trikoopaloja minulla on kaapissa vino pino. Värivirheellistä pakanpäätä, joissa on vielä reikiä ja virheraitojakin. Näistäkin paloista saa ihan priimaa vaatetta tehtyä, sillä trikoo on sinänsä varsin laadukasta. Jokainen kappale pitää vain huolellisesti leikata erikseen kiertämällä mahdolliset virhepaikat. Leikkaaminen on aika urakka siis ;)  Kaavaan yhdistin kahta vanhaa mekonkaavaa. Mekon yläosa on valekietaisumallia.

Kuvaukset suuntautuivat jälleen kerran metsään. Otan yleensä myös luontokuvia samalla kun kuvaan vaatteita. Tällä kertaa käytin kirkasta auringonvaloa hyväkseni luontokuvissa. Näistä kuvista tykkään, niissä loppukesän valo tulee mielestäni  kauniisti esiin. 

Tätä vihreätä trikoota jäi vielä kaappiinkin odottamaan seuraavia projekteja :)

3 kommenttia:

 1. Kyllä on kannattanut ottaa kirjailut talteen. Minäkin aina otan pitsit ja muut rikki menneistä vaatteista talteen. Myös varsinkin keskimmäinen tyttö on tuonut mulle joskus omista vaatteistaan pitsejä ja nauhoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta Sesse! Koristeet ei paljon tilaa vie, joten niitä voi säilyttää pitkäänkin. Kyllä ne vuosien - tai vuosikymmenien - saatossa paikkansa löytää :)

   Poista
 2. Samat sanat, kyllä kannatti ottaa koristeet talteen. Nyt ne löysi paikkansa:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...