torstai 27. elokuuta 2020

Avaruus -aiheinen Junk Journal

Päätin taas aloittaa uuden harrastuksen. Onhan noita jo ennestäänkin, mutta vierivä kivi ei sammaloidu. Olen jo pitkään ihaillut "somen" loputtomasta sammiosta eteeni tupsahtelevia kauniita, persoonallisia ja luovia käsintehtyjä ja tuunailtuja kirjoja. Nämä DIY kirjat kulkevat monella nimellä: mm. junk journal, art journal ja altered book. Erojakin näillä kirjoilla toki on ja niistä minun täytyykin tulevaisuudessa ottaa vähän selvää.

Sormeni siis syyhyävät uuteen kokeiluun. Muita syitä on sopivan materiaalin löytyminen omista varastoista sekä jo olemassa olevien taitojen yhdistäminen tähän uuteen lajiin. Lisäksi omien kirjojen tekemisellä on todettu olevan vaikutusta itsensä kehittämiseen: se lisää luovuutta, taitoja ja selkiyttää ajatuksia.

Aivan noviisi en tällaiseen harrastukseen lähtiessäni ole. Opiskeluaikoina väsäsin puolen metrin tornin verran erilaisia portfolioita projekteistani ihan perinteisesti käsin tehden. Vaikka nekin ovat luovia, niin niissä viimeistelty lopputulos oli tärkeintä, tässä uudessa harrastuksessa tärkeintä on matka ja tekemisen ilo. Näitä kirjoja tehdään ennemminkin itselle ja niissä on päiväkirjamainen, henkilökohtainen tunnelma. Niiden kauneus syntyy muista asioista kuin viimeistellystä "esittelykelpoisesta" ulkoasusta.

Aloitin helposta ja osallistuin Facebookin ryhmän haasteeseen: Junk journal aiheesta "Avaruus". Nimensä mukaisesti junk journal- kirjoissa voi käyttää kaikkea roskaa ja ylijäämää, mitä nyt kotoa sattuu löytymään. Rajattu aika ja aihe sekä rajallinen määrä materiaalia helpottaa asiaan tarttumista. Liika valinnan vapaus näin alkuun olisi vain pahasta.

 
Sivut tein syväpainopapereista, joihin olin tehnyt erilaisia laatta- ja tekniikkakokeiluja sikinsokin. Ne ovat siis grafiikan suttupapereitani. Kanneksi tuli myös tällainen suttupaperi, jossa vallitsi melkoinen kuvioiden sekamelska, kaaosta siis ;). Siitä se ajatus sitten lähtikin... junk journal sai nimekseen "Kaaosteoria". 
 
 
Paperinkeräyslaatikostani haalin vielä pari lehtivalokuvaa avaruudesta, pieleen menneitä väritulosteita omista akvarelleistani ja valokuvistani sekä kiinanpaketin mukana tullutta sanomalehtifylliä, koska ne kirjaimet nyt vaan näyttävät niin hauskoilta. Lisäksi tarvitsin liimaa ja sivujen viimeistelyä varten puukynät. Saksia käytin kovin nuukasti, sillä pidän paperin repimisestä.

 
Ensimmäisellä sivulla on värituloste vanhasta maalaustehtävästäni, missä piti suunnitella avaruuspuku. Puvusta tuli iltapuku nimeltään "Kaaos". Puvun kuviointi sai inpiraationsa lehtikuvasta, jossa oli kaaosta kuvaavia fraktaalikuvioita.
 

Planeetat ovat omista valokuvistani ja akvarelleistani otetuista epäonnistuneista tulosteista leikattu. Mausteena muutama lehtikuva ja pari vanhaa postikorttia. 

 
 

 Minulla ei ole hajuakaan mitä näissä tekstityksissä lukee, mutta sehän vain lisää kaaosta ;)

8 kommenttia:

  1. Oih, upea postaus myös taiteellisesta matkastasi tämän päivän avaruusseikkailuun!!
    Tekemisen iloa ja energiaa tuleviin päiviisi ja töihisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Repolainen! Sinunalla vasta kauniita ja tunnelmallisia töitä onkin, olen niihin jo käynyt tutustumassa :)

      Poista
  2. Minä tykkään tuosta "sienimetsästä", jonka taustana on avaruus!

    VastaaPoista
  3. Voi miten hienolta näyttää!! Kiva kun on uusi harrastus! Mukavaa sunnuntai päivää ja elokuun loppua♥

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa kivalta tämä uusi harrastus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti on kiva harrastus, kunhan alkuruosteesta päästään ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...