perjantai 21. elokuuta 2020

Peruspaitoja paratiisin väreissä

Syksyä kohden mennään myös käsitöissä, sillä näistä kolmesta uudesta paidasta kaksi on jo pitkähihaisia. Kuvauspäivinä kuitenkin elokuun helteet olivat vielä parhaimmillaan, joten hiki tuli näitä kuvatessa. Tylliritarin Kangaspuodista ostettu paratiisimaisen lintukankaan piti päätyä mekkotuunaukseen, mutta luovuin siitä ajatuksesta kokonaan. Vaalean oranssi mekko alkoi tuntua liian valjulta, joten lahjoitin sen sellaisenaan eteenpäin.

 
 
Lintukankaassa oli sensijaan sen verran enemmän väriä, että tein siitä itselleni lyhythihaisen peruspaidan.

 Pääntienalavaran, hihansuut ja helman jouduin rakentamaan vihreästä trikoosta, sillä tämä trikoopala oli niin pieni. Pääntien alavaran tikkasin vielä oikealle puolelle näkyviin, ikäänkuin tereeksi. Kivasti nämä yksityiskohdat tuovat muuten aika herttaiseen paitaan kaivattua ryhtiä.


Paidan kuvasin aiemmin kesällä esittelemäni röyhelöhameen kanssa. Kuvauspaikaksi valikoitui ihastuttava kortemetsä.


 
Toisen paidan kuvasin nuoressa lehtipuumetsässä. Tylliritarin kangaspuodista hankittussa luomutrikoossa uivat vedenalaisen paratiisin tyylitellyt kalat. Jostain syystä minulle tulee tästä kuosista mieleen Japani. Tämäkin paita on luottokaavalla tehty pelkistetty perusvaate.

 
 

Viimeisen paidan pala on hautunut kaapissa jonkin aikaa. Olisiko tämä digikuosi Kangaskapinasta? Tämä riemunkirjava on samalla kaavalla tehty kuin edellinenkin paita. 

Tätäkin trikoota oli niin lyhyt pala, että jouduin hihat huolittelemaan erillisillä kaitaleilla.


Pitkähihaisten paitojen alle olen pukenut suoran hihattoman mekon, joka ajaa nyt hameen virkaa. Sen ompelin tutusta pikkuvikaisesta havunvihreästä trikoosta kuin aikaisemmin tässä kuussa esittelmäni koristellun mekon. Tästä mekosta ei tullut ihan priimaa, mutta värivirheet näkyvät onneksi vain nurjalla puolella.

Viimeisen asun kuvasin sammaleisessa ja kivikkoisessa mäntymetsässä. Vanhojen mäntyjen oksilla roikkui paljon naavapartoja.


2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...