tiistai 24. kesäkuuta 2014

Haihara

Pätkätyöläinen on taas vaihteeksi koko kesän töissä, joten kesän lomamatkasta on turha haaveilla. Tässä kohtaa onkin haikailun sijaan hyvä toteuttaa facebookin puolella saamani positiivisuushaasteen 6. päivä. Onneksi mukavia paikkoja löytyy ihan läheltäkin. Haihara on jokakesäinen kestosuosikki, jonka viehätysvoima ei vuosien varrella vähene, vaan yllättää joka kerta positiivisesti. Itse asiassa ne kolme positiivista asiaa, jotka haasteessa pitää mainita, eivät kyllä alkuunkaan riitä Haihara- vierailun kohdalla.

1. Haiharasta löytyy yksi viehättävimmistä ja idyllisimmistä terasseista. Täällä voi nauttia virvokkeita tai muita Kahvikamarin herkkuja. Kahvikamarissa voi oleskella myös sisällä yli 200-vuotta vanhassa väentuvassa. Kahvikamaria pyörittää nukketeatterin toimintaa tukeva yhdistys vapaaehtoisvoimin.


 Kuvassa hirsinen Kahvikamari eli väentupa. Tiilinen talonpääty on Talli, jossa pidetään näyttelyitä.2. Haiharan kartanossa voi nauttia vaihtuvista näyttelyistä, jotka jatkuvat Tallissa. Haiharan näyttelyt ovat siitä kivoja, että niistä voi piipahtaa nauttimaan kesken lenkin kävelysauvat kainalossa. Ei siis tarvitse erikseen lähteä "näyttelyyn harrastamaan taidekulttuuria", vaan kulttuuri tulee keskelle elämää. Usein palaan samaan näyttelyyn uudestaan, josku joku teos jää askarruttamaan.


 3. Runebergin mökki on saanut nimensä kansallisrunoilijamme mukaan, sillä hän vaimoineen vuokrasi mökin kesänviettopaikaksi kesällä 1834. Nykyään siellä on viehättävä Tampereen taideteollisuusyhdistys Interin myyntinäyttely.


 4. Runebergin mökin edustalla oleva mahtava kuusi on kuin elävä maja. Kuusella on komeat riippaoksat jollaisia en ole monasti kuusilla nähnyt. 5. Haiharan kartanolta rantaan vie kaunis koivukuja. Tätä kujaa pitkin Haiharan kuuluisa kummituskin kesäöisin vaeltaa...


 6. Haiharan kauniit alppiruusut. Ei voi muuta kuin ihailla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...