maanantai 2. kesäkuuta 2014

Viikon sanonta

"Ihmiset ulkoistavat onnellisuuden ja odottavat sen vain tupsahtavan jostakin."

-Mikko Kuitunen, Vincit Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja-

Eilisen Aamulehden Ihmiset- liitteessä Suomen parhaana työpaikkana palkitun Vincit Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuitunen on huomannut, että onnellisuuden ruotimisesta mediassa on tullut hitti. Hän on huomannut, että harva tietää, mikä heidät tekee onnelliseksi. Hän itse on päättänyt olla onnellinen, mutta silloin on tiedettävä asiat, jotka tekevät onnelliseksi, ja tehtävä työtä niiden asioiden eteen. Hänen mukaansa ensimmäinen ja tärkein sääntö onnellisuuden pohdinnassa on unohtaa yhteiskunnan tarjoamat normit toisten huomioon ottamisen tärkeydestä ja paneutua asiaan puhtaasti itsekkäistä lähtökohdista. Usein luullaan, että joku muu tekee minut onnelliseksi, tai että muiden arvostamien asioiden saavuttaminen tekee onnelliseksi. Onnellisuus on kuitenkin aina sisäsyntyistä.

Mikko Kuitusen mukaan onnellisuuden tavoittelussa onkin kolme sudenkuoppaa. Ensimmäinen on vertailu muihin, jolloin on helppo sortua kateellisuuteen. Silloin on helppo luulla, että toisen saavuttamat asiat tekevät minutkin onnelliseksi. Pitää myös ymmärtää, että toisen onni ja menestys ei ole minulta pois. Toinen on se, että unelmat vaativat päivitystä aika ajoin. Ei kannata takertua menneeseen, vaan miettiä tavoiteet aika ajoin uusiksi. Kolmas on se, että pitää ymmärtää tavoitteleeko onnellisuutta sinänsä, vaan sitä että on onnellisempi.

Mikko Kuitunen uskoo, että työnantajalla on velvollisuus edesauttaa työntekijöidensä onnellisuutta. Hieno ajatus, joka varmasti hyödyttää myös työnantajaa. Onnellinen työntekijä on luultavasti tuottavampi työntekijä. Pätkätyöläisenä olen aika monta työpaikkaa läpikäynyt, ja täytyy todeta, että työntekijän henkinen hyvinvointi aika harvaa työnantajaa kiinnostaa. Siksi onkin hyvä, että onnellisuus on itsestä kiinni. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...