torstai 25. joulukuuta 2014

Helpot ja nopeat kukka-asetelmat

Joulunaikaan tuomisina on usein joulukukka muovisessa rondellassa, joka ei parhaalla tavalla tuo kukkaa kauniisti esiin. Rondellaan ne kuitenkin usein jäävät, kuka nyt haluaisi joulupäivinä ruveta mullan, jäkälän ja sammalien kanssa sotkemaan.

Joulukkka- ja muitakin asetelmia on helppo tehdä vaikka varttitunnissa, kunhan varaa kotiinsa nätin ruukun, korin, jotain koristeheinää, niintä tai vaikka postipaketin mukana tullutta kutterinlastua. Punaisen amarylliksen laitoin tänä vuonna nättiin koriin, jossa saimme lahjaksi kummitytön herkullisia muffinsseja ja muuta kivaa.

Tällaisen pika-asetelman voi tekaista myös vain säästösyistä. Kukka rondelassa maksaa muutaman euron, asetelma kukkakaupasta jopa 50-70 euroa. Säästyneellä rahalla voi ostaa vaikka kivan lahjan itselleen! 

These flower arrangements are really easy and fast to make without any mess at all. All you need is fifteen minutes, plastic bags, nice basket or pot, some Christmas decoration, ribbon, some decorative hay or some other material to cover the surface of the arrangement.


Ja näin helposti tehdään sotkematta varttitunnin kukka-asetelma: Amaryllis nostetaan muutamaan koriin päällekkäin laitettuun muovipussiin, rondella avataan ja pinta peitetään koristeheinällä tai vastaavalla.


Koristeheinän päälle asetin muutaman kuusenkoristeen ja pari Aarikan tonttua ja Biltemasta ostetun siivekään huopatontun. Suklaarasian nauhat on sitaistu kahvaan.Päätin sitten somistaa myös vähän tätä äidiltä saamaani tulilatvaa. Sinertävä ruukku tuli kukan mukana.


Kukan ympärille kiepaus vaaleaa koristeheinää ja juurelle tökkätään Biltemasta 50 sentillä ostettu tonttutikku. Eikä muuta. Aikaa meni muutama minuutti.


Joulun jälkeen kerään koristeheinän takaisin pussiin. Seuraavan kerran sitä tarvitaan vappuna ja pääsiäisenä... Ja tonttutikkuja taas ensi jouluna! 

2 kommenttia:

  1. Näppärä kikka tosiaankin! Kirppiksiltä varsinkin löytyy uskomattomat määrät koristeita kukkien kavereiksi. Lähinnä vain kotikäyttöön, sillä korissa amaryllis ei pysy paikallaan. Kukkakaupoissa korit täytetään tiiviisti mullalla tai sammaleella, jotta asetelma kestää paketoinnin ja kuljetuksen. Onneksi kukkivaa amaryllista ei tarvitse kastella ;) kannattaa olla myös tarkkana, ettei töki amarylliksen sipulia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Kirppikset ovat oikea aarreaitta. Tällainen koriasetelma ei tosiaan ole paljoa liikuteltavaksi tehty. Varsinkin, jos amaryllistä on liikaa kasteltu, se kasvattaa pitkän varren ja on jo pelkästäänkin huterasti pysyssä pysyvä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...