torstai 11. joulukuuta 2014

Huovutetut tossut

Näitä huovutettuja tossuja olen väsännyt parina vuonna joululahjaksi. Tossuja varten olen huovuttanut villaisia palmikkoneulostilkkuja pesukoneessa 95 asteessa. Pesuainejauhe auttaa huopumisessa. Jos ei villaneulostilkkuja ole säästössä, voi materiaalia huovuttaa vanhoista villapaidoista tai -takeista. Niitä löytää hyvällä tuurilla myös kirpputorilta. Reiät tai silmäpaot materiaalissa eivät haittaa ollenkaan, sillä ne huopuvat umpeen. Näissäkin neulostilkuissa oli molempia!

These felt slippers are an good idea for a Christmas gift. Old wool pullovers and cardigans are great material to make felt for these slippers. With a little luck you can find great wool materials from a flea market. Wash wool in a washing machine in very hot water with washing powder. Decorate slippers with felt flowers and old buttons.  
  

Tossut on somistettu huopakukilla, jotka on kiinnitetty tossuihin vanhoista vaatteista talteen otetuilla napeilla.  

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Laura, sattuneesta syystä ovat menneet lahjaksi vilujalkaisille neitosille, tosin poikani on venyttänyt minun omat lilat tossut jo aivan muodottomiksi. Lupasin tehdä hänelle omat, värillä ei kuulemma ole väliä...

   Poista
 2. Semmoset söpöset hyvänmielentossut! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jatta! Kyllä näillä ihan hyvällä mielellä kävelee.

   Poista
 3. Ompa kiva idea vanhojen villatakkien loppukäytölle. Ja noitahan varmaan tekee kerralla useampia, joten voisin tätä vinkkiä käyttää vaikka vanhainkodin joululahjoihin. :) (olen ajatellut viedä mummun vanhainkotiin muutamia "ylimääräisiä" neuleita annettavaksi lahjoiksi niille, joille ei ehkä paketteja muuten olisi lainkaan)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno idea viedä lahjaksi vanhainkotiin, Ailiamanda! Näitä todellakin vääntää nopeasti vaikka sarjatyönä, kun ei tarvitse saumailla. Muutamalla suoratikin pätkällä tossu on valmis. Tähän tossuntekoon käy tosiaan villaneuleet jotka ovat reikäisiä ja virttyneitä, eli sellaisenaan melko käyttökelvotonta tavaraa...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...