maanantai 22. joulukuuta 2014

Joulunpunainen hame ja tuunattu paita

Joulunpunainen maximittainen salsahame on ommeltu armeijan hylkäämästä Finlaysonin valmistamasta puuvillakankaasta. Tätä pikkuvikaista puuvillaa ostin ison rullan 60 eurolla vuosia sitten armeijan LyVi- poistomyymälästä. Virheethän voi aina kiertää leikkuvaiheessa! Kaikenlaista tästä kankaasta onkin vuosien varrella ommeltu, mm. tonttulakkeja, kasseja ja essumekkoja. Hameen koristenauhan olen saanut joskus äidiltäni. Nauhasta tulee minulle tulee Lappi mieleen...

Here is my Christmas-red maxi skirt and pimped up T-shirt. I decorated my T-shirt with small crochet tablecloth which I bought from flea market.  


T-paita on ollut ihan tavallinen "parin euron paita". Sen helma ja hihat on leikattu uuteen uskoon ja huoliteltu tiheällä siksakilla käyttämällä punaista ompelulankaa. Paidan etumustaan on ommeltu kirpputorilta eurolla löytynyt pieni pitsiliina.


Alla olevasta piirustuksesta näkee, miten T-paita on leikattu. Punainen viiva on leikkuukohta. Paitaan voi piirtää apuviivat, joita pitkin leikataan. Itse leikkaan vapaalla kädellä, täydellinen symmetrisyys ei ole tärkeää paidan tuunauksessa. Olen leikannut myös kainalosauman pois. Kun huolittelen paidan uusia reunoja siksakilla, venytän neulosta samalla muualta, paitsi kainalon kohdalla.
Punainen salsahame on suorista kappaleista ommeltu. Vyötäröllä on kuminauha.


PUKEUTUMISNEUVOJAN VINKKI: Moni välttää salsahametta, koska se helposti levittää lantion seutua. Näin käy, jos hameen vyötärölle ja lantiolle tulee paljon poimutusta, ja ensimmäinen kaitale päättyy lantion leveimpään kohtaan. Poimutus lisää massaa ja vaakasauma lantiolla saa lantion näyttämään leveämmältä. Kun itse tekee salsahameen kannattaa ylin kaitale tehdä mahdollisimman kapeaksi ja niin pitkäksi, että ensimmäinen vaakasauma tulee lantion alapuolelle. Myös hameostoksilla kannattaa kiinnittää huomiota samoihin asioihin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...