maanantai 1. joulukuuta 2014

Ovikranssin tuunausta

Pihassamme asuu älykkäitä, touhukkaita ja leikkisiä pikku tuholaisia. Tikkataulun tikkojen päällä on kiva istua ja samalla hakata tikkatauluun pikkuisia koloja. Pyykkitelineestä on mukava pudotella pyykkipoikia alas maahan. Kukka-asetelmassa on kovin mielenkiintoisia oksia ja marjoja, joita on hauska kuljetella piiloon. Nämä pihan tuholaiset ovat talitiaisia.

Meidän ulko-oven ovikranssi ei ole todellakaan enää kutsuva. "Tervetuloa peremmälle!" ei ole ensimmäinen ajatus, mikä tulee mieleen. Jonkin aikaa sitten tämä ovikranssi oli vielä varsin kiva. Olin somistanut sen Tiimarista ostamillani pienillä porkkanoilla, omenoilla, munakoisoilla, punajuurilla ja muilla värikkäillä syksyisillä koristeilla. Ahkerat pikku tuholaiset ovat vieneet kranssista kaiken, ainoastaan kastelukannu on jäljellä. Jopa osa oksista on hakattu poikki pikku nokalla.

"Busy little bees" has destroyed my door decoration. Except that they are not bees but playful and smart little birds. Sad looking door is not very inviting. It does not say "Welcome to our home!" So I have to do something about it. I  decided to repair it with materials I collected from my drawers: some ribbon, pearls and paper string. 


Eipä siinä sitten auta muu kuin ruveta kranssia tuunaamaan. Uutta ei kannata ostaa, kun ei sen eliniästä ole mitään takeita. Tuunauskin on parasta toteuttaa mahdollisimman nopeasti ja halvalla, ettei sitten harmita jos historia toistaa itseään... Tuunausta varten etsin laatikoistani säästöön laitettuja materiaaleja. Punaista nauhaa suklaarasian ympäriltä, paperinarua, helmiä vanhoista koruista ja auton "nappulaistuimesta" ja joitakin puukoristeita.


Tämän tekemiseen ei kauan mennyt. Naruun pujotettiin ensin helmiä ja sitten se kieputettiin kranssin ympäri. Samalla paperinarulla kiinnitettiin muutama puukoriste kranssiin. Lopuksi tyhjiin kohtiin suklaarasian punaisesta nauhasta sitaistut rusetit. Vähän kotikutoinen, mutta saa ollakin!


Ainoa kranssia varten ostettu uusi koriste on keskellä roikkuva punarinta. (Biltema, n. 70 senttiä) Se on laitettu talitinteille pelotteeksi. "Minä vartoin tätä kranssia!"2 kommenttia:

  1. Ihana! Mutta miksi ihmeessä lintu vie mitään, mikä ei ole syötävää tai pesänrakunnukseen sopivaa. No huvikseen teitty, tai piruuttaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen huomannut, että talitintit on poikkeuksellisen älykkäitä lintuja. Hallitsevat lintulaudallakin kaikkia muita lajeja. Nyt me laitettiin pihaan toinenkin lintulauta, toivottavasti kahden laudan paimentaminen pitää ne kiireisinä ja poissa tihutöistä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...