tiistai 16. joulukuuta 2014

Huovutetut patalaput

Kuten edellisen postauksen huovutettuja tossujakin niin myös näitä huovutettuja patalappuja olen väsännyt parina vuonna joululahjaksi. Myös patalappuja varten olen huovuttanut villaisia palmikkoneulostilkkuja pesukoneessa 95 asteessa. Pesuainejauhe auttaa huopumisessa. Jos ei villaneulostilkkuja ole säästössä, voi materiaalia huovuttaa vanhoista villapaidoista tai -takeista. Niitä löytää hyvällä tuurilla myös kirpputorilta. Reiät tai silmäpaot materiaalissa eivät haittaa ollenkaan, sillä ne huopuvat umpeen. Näissäkin neulostilkuissa oli molempia!

These felt potholders are an good idea for a Christmas gift. Old wool pullovers and cardigans are great material to make felt for these potholders. With a little luck you can find great wool materials from a flea market. Wash wool in a washing machine in very hot water with washing powder. Pattern of these potholders is 21 cm X 21 cm block. Leaf is about 11 cm long and 5 cm wide. 


Kaavaksi leikkaa pahvista, paperista tai muovista neliö kooltaan noin 21 cm X 21 cm. Lehti on noin 11 cm pitkä ja 5 cm leveä keskikohdasta. Lehti on myös huovutettua villaa, mutta myös muut kuumuutta kestävät materiaalit sopivat lehdeksi. Lisäksi tarvitset nauhaa n. 20 cm pitkän palan ripustuslenkiksi.

Ompele ripustuslenkki kunnolla patalapun kulmaan kiinni. Leikkaa vain yksi lehti valmiiksi. Aseta lehti patalapun kulmaan lenkin päälle. Aseta toiselle puolelle reilusti lehteä isompi pala lehtikangasta. Kiinnitä tarvittaessa nuppineuloilla.

Ompele lehtiruodit kaikkien kerrosten läpi. Piirrä ne tarvittaessa liidulla valmiiksi leikattuun lehteen. Itse ompelen ilman piirroksia enkä ole turhan tarkka symmetrisyydestä.


Leikkaa nurjalta puolelta ylimääräinen kangas terävillä saksilla lehtiruotien mukaan pois. Voit tarvittaessa ensin piirtää lehden muodon liidulla kankaaseen.


 Näin sinulla on valmis molemmilta puolilta samanlainen ja siisti patalappu valmiina. Kun kaava on valmiina yhden patalapun leikkaamiseen ja ompeluun menee noin 10 minuuttia. 


4 kommenttia:

 1. Kivoja patalappuja olet tehnyt! Pitäisiköhän kokeilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sallius! Kokeile pois, kivoja ja käytännöllisiä ovat!

   Poista
 2. Voi kun nämä on niin mukavan eläväpintaisia !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palmikkoneuleesta huovuttamalla tulee eläväinen ja myös hyvin paksu huopa. Ei varmasti polta hyppysiä patalappuna!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...