torstai 25. joulukuuta 2014

Hyvää Joulunaikaa kaikille!

Tässä joulunajan tunnelmia! Otin valokuvia "harjoituksen vuoksi" olohuoneessa erilaisissa valaistuksissa. päivänvalossa, pimeällä kattovalot päällä ja pimeällä tunnelmavalaistuksessa. Kaikki kuvat on otettu jalustaa käyttäen ja aukkoa itse säätäen. Näin saadaan kuviin laajempi terävyys.


Nämä kuvat on otettu pimeällä kattovalot päällä. Verhoihin lennähtäneet enkelit olen itse tehnyt kymmenisen vuotta sitten. Myös kuusta koristavat organzalumikellot tein samoihin aikoihin.


 Päivänvalossa kuvattu ikkunalauta. Onneksi tuli valkoinen joulu! Valkoisen tulilatvan sain äidiltäni. Ikkunan paperitähden ostin Indiskan alesta 12 eurolla.


Pimeällä tunnelmavalaistuksessa otettu kuva joulukuusesta. Valoa tulee telkkarista, tuikuista, valopuusta ja kuusesta. Lisäksi valaisin kuusta taskulampulla samalla kun kamera valotti kuvaa. Valotusaika oli jo melko pitkä, siksi jalusta on välttämätön! Suuren aukon käyttäminen tekee kuusenvaloista kauniita tähtiä epämääräisten valoläiskien sijaan.


Sama valaistus kuin edellisessä kuvassa. Monta kuvaa meni pilalle sen takia, että ikkunassa roikkuva paperitähti halusi vähän liikkua edestakaisin, joten siitä tuli epätarkka. Ulkotuletkin näkyvät ikkunasta!


 Sama valaistus kuin edellisessä kuvassa. Tässä kuvassa varjot tekevät omia leikkejään ikkunan edessä. Myös ulkotulet ikkunan läpi näyttävät kauniilta sakaraisilta tähdiltä puhkipalaneiden valolänttien sijaan suuren aukon vuoksi. Mutta "aukoista" lisää myöhemmin! 


PS. Olin varmaan kiltti, kun pukki toi minulle uuden objektiivin. En ole vielä sitä ehtinyt testaamaan. 

HYVÄÄ JOULUNAIKAA TEILLE KAIKILLE!

2 kommenttia:

  1. Mielenkiinnolla seuraan kuvausvinkkauksiasi. Valotuajat ja aukot! Hupsis, on mulla vielä matkaa! Joulunaika meni/menee Martan roolissa. Kiitos Pirjo! Oikein mukavaa joulujatkoa arjessakin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ne aukot ole ihan selviä vielä minullekaan, mutta selventelen niitä blogissani sitä mukaa kun itse opin. Hyvää loppujoulunaikaa sinulekin!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...